Smaczny sos z borówek z jabłkiem i chrzanem do mięs

Jeśli lubisz borówki to musisz wypróbować sosu z tych wyjątkowych owoców. Każda potrawa mięsna nabierze charakteru a Twoja rodzina nie oprze się pokusie jedzenia...

Przepis na sos z borówek z jabłkiem i chrzanem:
  • 20 dag borówek
  • jabłko
  • 3 łyżki chrzanu
  • 15 dag cukru
  • sól
  • sok z połowy cytryny
Sposób wykonania sosu z borówek z jabłkiem i chrzanem:
  • borówki opukać wrzącą wodą
  • umyte borówki włożyć do garnka, dodać cukier i gotować około 15 minut
  • jabłko umyć, pokroić na kawałki dodać podczas gotowania do borówek
  • gotować 15 minut
  • aby uzyskać sos owoce należy przetrzeć przez sitko
  • wymieszać całość z chrzanem
  • doprawić sos do smaku