Słodki sos rodzynkowy do ryby

Doskonały sos rodzynkowy do ryb. Wykwintny smak rodzynek nie musi Cię zrazić Twoja ryba będzie mieć delikatny aromat Składniki sosu rodzynkowego do ryby:
  •  łyżka masła
  • łyżka mąki
  • cebulka
  • 250 ml wywaru z ryby
  • 40 g rodzynek
  • 40 g płatków migdałowych
  • sok z połowy cytryny
  • łyżka cukru
  • 100 ml wina czerwonego
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania sosu rodzynkowego do ryby:
  • cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na maśle
  • dodać mąkę, wymieszać
  • dodać zimny wywar, wino i sok cytrynowy
  • na małym ogniu gotować aż sos będzie klarowny
  • dodać cukier, sól, pieprz,
  • na sam koniec dodać rodzynki i wiórki migdałowe