Meksykański sos Taco do mięsa, ryby i drobiu

Pikantny sos Taco nada  rybą, daniom z drobiu, mięsa wyrazistości. Kuszący smak chili nie da się obejść bez dokładki.

Składniki sosu do mięsa- Taco:
  • cebula
  • zielona papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • 250 g pomidorów z puszki lub koncentratu
  • łyżeczka oleju
  • przyprawy do smaku: chili, pieprz mielony
Sposób wykonania sosu do mięsa Taco:
  • cebulę, paprykę pokroić w kosteczkę
  • zeczkić do miękkości na oleju
  • posiekać czosnek
  • dołożyć czosnek do cebuli i papryki doprawiając do smaku chili i pieprzem.
  • dusimy całość do 3 minut
  • pomidory rozgnieść i dołożyć do warzyw i dusić na wolnym ogniu około 6 minut
  • można dosolić do smaku
Sos Taco dobrze smakuje na zimno jako dodatek do chipsów, nacho i na ciepło do dań mięsnych, rybnych.