Smaczny sos brzoskwiniowy, słodko - kwaśny

Sosy do mięsa: sos brzoskwiniowy.

Bardzo delikatny sos do mięsa, który swym aromatem i smakiem oczaruje Ciebie i Twoją rodzinę. Doskonale nadaje się do karczku, od szynki, żeberek
Skłądniki na sos brzoskwiniowy, słodko- kwaśny:
  • dżem brzoskwiniowy lub morelowy ( w sezonie doskonałe są świeże owoce).
  • 1/2 keczupu pikantnego
  • 1 cebula
  •  przyprawy: sól, oregano, bazylia
  •  1/2 szklanki wody

Sposób wykonania sosu brzoskwiniowego, słodko - kwaśnego:
  •  obrać i pokroić w kosteczkę cebulę- zagotować wodę, osolić szczyptę, dodać cebulę
  •  gdy cebula się już sparzy wówcza dodajemy keczup i dżem
  • doprawiamy do smaku przyprawami

Uwagi:
  • ilość stosowanych ziół zależy od gustu i smaku
  • czas wykonania do 20 minut